KRIS VERCRUYSSE

Kunst en teambuilding … Kris Vercruysse weet beide ingrediënten op zijn pallet te vermengen tot een kleurrijk verrassende geheel!

Kunstenaar Kris Vercruysse ontvangt groepen in het kader van een incentive of teambuilding én zorgt voor een perfecte start of afsluiter van een dag waarin een originele insteek gezocht wordt.

Kris Vercruysse (1959°, Roeselare) groeide op in een kunstenaarsmilieu. Eind jaren zeventig studeerde hij grafische vormgeving aan het Higro te Gent en nadien, begin jaren tachtig, aan de Academie van Gent, waar hij als laureaat afstudeerde aan de afdeling Toegepaste Kunsten. Sinds 1985 is hij zelfstandige in visuele communicatie.

Midden jaren 90 neemt hij gedreven de schilderkunst weer op waarmee hij reeds op jeugdige leeftijd niet onopgemerkt was gebleven. Oorspronkelijk is zijn werk abstract, flamboyant en lyrisch. Kenmerkend is dat verflagen ontbloot worden door verf verschuivingen, verwijderde bovenlagen of door krassen in de verf. Het resultaat hiervan krijgt een eigen rol in het schilderij of is zelf het schilderij geworden … 

Gaandeweg gaat Kris Vercruysse verder en verder met deze schilderswijze om tenslotte te komen tot een minimalisme waar enkel nog ontblote ‘stippen’ op het doek te zien zijn… In 2005 besluit hij deze ‘gevonden stijl’ aan te wenden om figuratie op te bouwen, hij is er zich van bewust dat deze manier van schilderen de zijne geworden is. De wijze waarop hij zijn schilderijen daarbij tot stand brengt is ongezien. Het geeft hem de vrijheid om in de onderwerpen ongedwongen ruime keuzes te hebben los van trends of hypes. Daarbij zijn voorstellingen uit de eigen omgeving niet vreemd of gaat hij in confrontatie met beelden uit de kunstgeschiedenis of geschiedenis. Opvallend hierbij is dat de schilderijen meestal in een reeks zijn opgebouwd, bijvoorbeeld portretten waarbij ieder schilderij fascinerend anders is…

Share:

Author: Youri Gesquiere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *