Caroline Mervielde

Caroline Mervielde is een gediplomeerd personal trainer, all-round docent en mental coach. Ze is een veelgevraagde presenter op verschillende hooggewaardeerde groepsfitness conventies wereldwijd. Vooral haar krachtige bewegingen en haar dynamische en empowerende manier van lesgeven typeren haar.

Recent heeft Caroline Fika opgericht, samen met Mirella Lacutone.

FIKA is een sociaal gebruik in Finland en Zweden, waarbij het werk of andere dagelijkse bezigheden onderbroken worden door bij elkaar te komen, thee of koffie te drinken en iets te eten. Het gebeurt op een gepland moment en wordt bewust gebruikt om te pauzeren en sociale contacten te onderhouden. Het is een moment dat ademruimte en connectie geeft.

FIKA staat bij ons ook als acroniem voor:
? Flow
?Inspiratie
?Kracht
?Authenticiteit

In onze Westerse wereld gaat alles razendsnel: we starten ’s morgens thuis vaak al met onze ratrace, staan urenlang in de file en proberen daarin te multitasken, hollen van vergadering naar vergadering, of van activiteit naar activiteit, en moeten alles minutieus plannen om onze to do-lijsten te kunnen afwerken. De energie wordt uit ons lijf gezogen en we vinden dit ‘normaal’.

Bij het FIKA instituut willen we jou helpen om in de huidige maatschappij bewuste keuzes te maken, prioriteiten te stellen, vanuit je persoonlijke waarden te handelen en op tijd en stond op de pauzeknop te leren drukken. Als individu ervaar je zo meer rust, meer durf en meer zelfvertrouwen.

We werken actief aan een FIKA-gevoel: het gevoel even te pauzeren op de juiste momenten, het gevoel evenwichtige sociale contacten te onderhouden en de juiste beslissingen te nemen, het gevoel veerkrachtig te reageren op wat het leven je biedt. Want uiteindelijk blijf jij verantwoordelijk en wil jij als chauffeur van je eigen leven weten waar je naartoe rijdt.

Caroline gaat vanuit diverse invalshoeken aan de slag met de waarde van sport en bewegen. Door te bewegen werk je aan je gezondheid. Niet alleen op fysiek gebied, maar ook emotioneel en mentaal. Hierdoor kan je beter omgaan met de uitdagingen van het leven, zowel privé als professioneel.

1998: Instructor of the Year (Federatie voor Fitness en Aerobics)

2000: AALO International Presenter

2002: Nike Elite Trainer

2003: Oprichting Nike Academy, later PZ-Academy

2004: Presenter of the Year (EFAA Benelux)

2006: Oprichting Powerzone

2014: Bachelor Gezinswetenschappen

Share:

Author: Youri Gesquiere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *